Op zoek naar de legende van Dimpna in Geel

SINT-DIMPNAROUTE (fietsroute)
Leer de legende van Dimpna, de patroonheilige van Geel, al fietsend kennen. De Sint-Dimpnaroute laat je kennismaken met de ‘Barmhartige Stede’ Geel. De hele wereld kijkt vol bewondering naar de UNESCO-erkende gezinsverpleging in deze stad. Zo’n 120 gezinnen in de Geelse regio bieden immers psychisch zieke mensen voor korte of lange tijd een warme thuis. De legende wil dat de Ierse koningsdochter Dimpna in het jaar 600 door haar waanzinnige vader in Geel onthoofd werd. Haar graf groeide al snel uit tot een bedevaartsoord voor geesteszieken. De basisroute is 42 km en loopt langs de abdij van Tongerlo. De verkorte route is 28 km. Gratis brochure verkrijgbaar.

IN DE VOETSPOREN VAN DIMPNA (stadswandeling)
Maak kennis met de wandelbrochure ‘In de voetsporen van Dimpna’. Deze gids neemt je mee langs de belangrijkste en bijzonderste plekjes die de stad onlosmakelijk verbinden met haar patroonheilige Sint-Dimpna en de geschiedenis van de UNESCO-erkende Geelse gezinsverpleging. Eeuwenoude kerken, gebouwen met een verrassende geschiedenis, nostalgische plekken en kleinschalige erfgoed passeren de revue. Brochure te koop aan 4 euro.

ZOMERZOEKTOCHT PER FIETS
Heb jij een oog voor details of ben je een echte speurneus? Dan is een fotozoektocht zeker iets voor jou. Als je de zoektocht tot een goed einde brengt, en alle foto’s kan terugvinden, maak je kans op schitterende prijzen. In de zomer kan je een deeldorp
per fiets ontdekken. De zomerzoektocht van Toerisme Geel is te koop aan 7 euro.

MET STALEN ROS VAN WIEK TOT WIEK
Deze fietsroute, die voornamelijk de knooppunten volgt, brengt je langs twee impressionante molens in Geel. Onder de Molen Van ’t Veld bevindt zich tevens een bezoekerscentrum waar je het verhaal van graan tot meel kan ontdekken. Dit centrum is elke eerste en derde zondag van april tot en met september geopend. Via een afwijkende, bewegwijzerde lus brengt deze route je ook langs de Molen van Larum. Stop gerust voor een hapje en een drankje bij Brasserie Den Thijs. Een flyer is gratis verkrijgbaar.

Dienst toerisme en stadsanimatie
Markt 1 - 2440 Geel
+32 14 56 63 80
toerisme@geel.be
www.visit-geel.be