Te land, te water en in de lucht in Dessel

RUSTIG EN MOOI FIETSEN IN GROENE NATUUR EN LANGS HET WATER
Je geniet van tientallen kilometers fietsplezier in Dessel en omgeving. Het fietsknooppuntennetwerk serveert je hiervoor een waaier aan mogelijkheden. Het netwerk maakt gebruik van de allermooiste trajecten in de omstreken. 
www.fietsnet.be

MOUNTAINBIKEN OP HET CAMPINAPAD
Het Campinapad is opgenomen in het mountainbikenetwerk van de Kempen, een netwerk van maar liefst 482 km lang. Kaarten van het netwerk zijn te koop in het administratief centrum De Plaetse (Hannekestraat 1) en de Sas4-Toren (Nieuwedijk 72Z).
Info: www.dessel.be/mountainbike

FIETSTOCHT CULTOUR (+/-26 km)
De CulTour leidt je langs de vele pleintjes die Dessel rijk is en toont je een stukje mooie natuur en rust. Op verschillende plekken passeer je eigentijdse kunstwerken van lokale creatievelingen. Bij de Desselse horeca kan je steeds terecht voor een culinaire versnapering. Starten doe je op de markt en je volgt de gekleurde markeringen  op de rijweg of je fietst de route via de izi.TRAVEL-app.

SAS4-TOREN
Deze uitkijktoren van 35 meter hoog biedt een schitterend uitzicht op het kanalenkruispunt en de vele bossen en waterplassen die de omgeving rijk is. In het bezoekerscentrum snuif je het DNA van de streek op. Aan de voet van de Sas4-Toren kan je bovendien gezellig picknicken en is er voor de kinderen een leuke speeltuin gebouwd. Volop spelen maar! De Sas4-Toren is 24/7 gratis toegankelijk.
www.dessel.be/sas4-toren

PAGADDERPAD
Kinderen tussen 3 en 10 jaar voelen zich de koning te rijk op het Pagadderpad, De bewegingsroute belooft avontuurlijke bosopdrachten voor het hele gezin. Bij mooi weer is een handdoek geen overbodige luxe, want als je wil, kan je zelfs doorheen het water. Onderweg kom je het Pagaddermeisje levensgroot tegen. Tijd voor een selfie… en misschien win je er nog een mooie prijs mee ook.
Vertrek: Sas4-Toren/Afstand: 2,5 km.
www.dessel.be/pagadderpad

Dienst toerisme
Hannekestraat 1 – 2480 Dessel
+32 14 38 99 20
toerisme@dessel.be
www.dessel.be/toerisme