Op de trappers met Paters en Prinsen in Westerlo

START BIJ DE PATERS
Een abdij is altijd een goed vertrekpunt voor een fietstocht. De norbertijnen van Tongerlo vonden voor hun abdij een plek weg van de drukte. Loop eens door de ingangspoort naar het binnenplein dat geschiedenis en stilte ademt. Aanschouw het enorme  schilderij “Het Laatste Avondmaal” dat in 2024 een grondige opknapbeurt krijgt. Wil je meer weten over de abdijgeschiedenis en het leven van de paters? Elke eerste zondag van de maanden april tot en met oktober neemt een gids je mee voor een boeiende rondleiding. Koop je tickets in de webshop op www.toerismewesterlo.be.

KASTELEN IN OVERVLOED
Niet alleen de paters kozen in het verleden de Parel van de Kempen als hun woonplaats. Ook de adel ontdekte het mooie groen en de rust van Westerlo. Fiets van het kloosterleven naar de adellijke wereld. De kastelen van prins de Merode en gravin Jeanne de Merode zijn absoluut de moeite om je fiets aan de kant te zetten. In het park rondom het optrekje van de gravin kan je even verpozen op één van de vele banken.

DOOR GROEN GEBETEN
Fietsen langs het water of in de schaduw van de bomen, daar droomt toch elke fietser van. Ook daarvoor kom je best naar Westerlo. Het fietsnetwerk van de Kempen heeft de mooiste, rustigste trajecten bewegwijzerd. Oneindig veel mogelijkheden voor korte of lange fietsritten.

VOLG DE GIDS
In het wiel van een ervaren gids ga je nog meer verborgen hoekjes en plekjes ontdekken. Verzamel een groepje fietsers, kies een datum en reserveer jouw perfecte halve of ganse dag bij Toerisme Westerlo. Plezier gegarandeerd. 

ORIGINEEL PICKNICKEN EN OVERNACHTEN
Kiezen uit al het moois dat Westerlo te bieden heeft is een hele opgave. Blijf dus gerust een paar dagen langer. Luxueus in een hotel, heerlijk relaxed in een gezellige B&B, of een beetje avontuurlijker in een roulotte. Aan jou de keuze. Picknicken zonder gezeul, afval en afwas? Bestel je picknick met homemade en lokale producten bij Dagbreek en laat het leveren in de picknickkast in de tuin van Toerisme Westerlo. Jij hoeft alleen een picknicktafel of een plekje in het gras te kiezen. Smullen maar.

Toerisme Westerlo
Sint-Lambertusstraat 4 - 2260 Westerlo
+32 14 54 54 28
info@toerismewesterlo.be
www.toerismewesterlo.be