Ontdek al fietsend of wandelend de patroonheilige van Geel

SINT-DIMPNAROUTE (fietsroute)
Leer al fietsend de legende van Dimpna, de patroonheilige van Geel, kennen. De Sint-Dimpnaroute laat je kennismaken met de ‘Barmhartige Stede’ Geel. De hele wereld kijkt vol bewondering naar de gezinsverpleging in deze stad waar vele gezinnen nog steeds psychisch zieke mensen opvangen. De legende wil dat de Ierse koningsdochter Dimpna in het jaar 600 door haar waanzinnige vader in Geel onthoofd werd. Haar graf groeide al snel uit tot een bedevaartsoord voor geesteszieken. Meer info op www.visit-geel.be/sint-dimpnaroute.

ZOMERZOEKTOCHT PER FIETS (start eind maart)
Heb jij een oog voor details of ben je een echte speurneus? Dan is een fotozoektocht zeker iets voor jou. Als je de zoektocht tot een goed einde brengt en alle foto’s kan terugvinden, maak je kans op een schitterende prijs. In de zomer kan je een deeldorp per fiets ontdekken. De zomerzoektocht is te koop bij Toerisme Geel.

IN DE VOETSPOREN VAN DIMPNA (stadswandeling)
Maak kennis met de wandelbrochure ‘In de voetsporen van Dimpna’. Deze wandelgids neemt je mee langs de belangrijkste en bijzonderste plekjes die de stad onlosmakelijk verbinden met haar patroonheilige Sint-Dimpna en de geschiedenis van de Geelse zorg. Eeuwenoude kerken, gebouwen met een verrassende geschiedenis, nostalgische plekken en kleinschalige erfgoed passeren de revue tijdens deze wandeling. Meer info op www.visit-geel.be/voetsporen-dimpna. De brochure is te koop bij Toerisme Geel voor 4 euro.

MOLEN VAN ’T VELD (tussen fietsknooppunten 22 en 30)
In deze houten standaardmolen met halfopen voet maak je kennis met de geheimen waarmee de molenaar al eeuwen de weg van graan naar meel aflegt. De molen wordt nog regelmatig bemalen en is tevens de perfecte plaats om even uit te rusten of gezellig te picknicken. Onder de molen, verstopt in de molenbelt, bevindt zich een gloednieuw bezoekerscentrum waar je meer te weten kan komen over de geschiedenis en de werking van de molen. Meer info op www.visit-geel.be/molen-van-veld.

Visit Geel
Markt 1 - 2440 Geel
+32 14 56 63 80
toerisme@geel.be
www.visit-geel.be