Kapellen: schatrijk aan bossen, kastelen en ... loopgraven

Wandel- en fietsparadijs
Met zijn vele natuurdomeinen is Kapellen een waar wandel- en fietsparadijs. Je kan er onder meer op uitstap naar De Uitlegger, Het Rood, het Klein Schietveld, gemeentepark Beaulieu, het Ertbrandbos en het Mastenbos. In dit laatste groengebied vind je ook het Loopgravenpad. Dit is een (nog zeer volledige) Duitse loopgravenlinie uit 1917 met talrijke bunkers. Het hele Mastenbos telt méér loopgraven dan de hele Westhoek. Dit is uniek in België én zelfs in Europa. Je kan uiteraard op eigen houtje op ontdekking gaan of je reserveert een gids via de toeristische dienst.

Kastelen en villa's
Rijke industriëlen en edellieden kozen in de negentiende en begin twintigste eeuw Kapellen uit als verblijfplaats of buitenverblijf. Er rezen honderden kastelen en villa’s uit de grond. En nog steeds vind je in onze gemeente talloze prachtige kastelen en landhuizen terug. Velen zijn nog steeds bewoond, anderen kregen een nieuwe bestemming. Zo maakt het Irishof deel uit van het Koninklijk Atheneum en fungeert het Beukenhof als ceremonieel gemeentehuis. Het Wolvenbos is zelfs omgetoverd tot een prachtige eventlocatie.

Puur genieten
Wie nog meer wil genieten in het groen kan spoorfietsen op een gewezen militaire spoorlijn of de voetjes masseren op het blotevoetenpad. Om daarna, hopelijk opnieuw, te klinken op één van de vele gezellige terrasjes. Op de website van de gemeente Kapellen vind je allerlei informatie over de toeristische attracties, inclusief te downloaden wandel- en fietsbrochures.

Dienst Toerisme
Antwerpsesteenweg 130 - 2950 Kapellen
03 660 66 01
toerisme@kapellen.be
www.kapellen.be/toerisme-in-Kapellen

Aetec