Het divers karakter van Brecht

Brecht is een landelijke Kempense gemeente met een rijk verleden. Het lokt zowel natuurzoekers, sportievelingen, Bourgondiërs als cultuurliefhebbers. Het gevarieerde aanbod logies en horeca bekoort op zijn beurt ieder type toerist.

Op zoek naar een prachtig stukje ongerepte natuur?

De Brechtse Heide is een beschermd landschap van 1.726 ha, dat zich uitstrekt over Brecht, Malle, Schilde en Zoersel. Kom er net als de bewoners genieten van de vele weilanden, bossen, vennen en stukjes heide. Verscheidene fiets- en wandelpaden, inclusief een ruiterpad, doorkruisen het gebied. Verhoog alvast je beleving door een verrekijker mee te nemen om zeldzame exemplaren te spotten.

Vanaf de zomer 2020 kun je in het Kempuseum de rijke geschiedenis van Brecht beleven. Wist je dat Brecht de bakermat was van het humanisme in de Kempen? Dat Brecht reeds bewoond is sinds de prehistorie? Of dat Franse, Spaanse en Pruisische soldaten er hevig vochten tijdens de Successieoorlogen? Beleef en ontdek.

Het militaire of steenbakkerijverleden proef je in een streekbiertje op een terras of langs het water…

Passeer zeker ook langs de Abdij van de zusters Trappistinnen voor natuurlijke zeep of langs de geitenboer voor verse melk.

Meer info: www.brecht.be/vrije-tijd/toerisme / www.noordertuin.be