Herentals, het groene hart van de Kempen

Herentals is een echte fietsstad. Als knooppunt van verschillende fietsostrades is het de ideale uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door het groene hart van de Kempen. Stippel zelf de ideale tocht uit met het fietsknooppuntennetwerk Kempen, dat meer dan 2.000 km fietswegen verbindt. Dit knooppuntennetwerk neemt je mee in de vallei van de Kleine Nete, over de Kempense Heuvelrug en verder naar de rustige, landelijke deelgemeenten. Je kan de fietsknooppuntenkaart Kempen aankopen in het toeristische infokantoor of je route gratis uitstippelen op www.fietsnet.be.

THEMAROUTES
Voor wie een kant-en-klare route verkiest, is er keuze uit enkele themaroutes. Vier Molenroutes vertrekken in Herentals. Ze nemen je mee over rustige wegen en langs magnifieke molens die de industrialisering overleefden. De Keizer Karelroute brengt je door Herentals, Olen en Westerlo. Onderweg fiets je over de oude spoorwegbedding die Herentals en Aarschot verbindt en passeer je tal van rustplekken met streeklekkers. De fiets- of wandellus Welkom, ingekorven vleermuis in Noorderwijk leert je alles over  aangelegde groene verbindingen voor vleermuizen en andere acties om de lokale biodiversiteit te versterken. Je vindt alle info rond deze themaroutes op www.herentals.be/fietsthemaroutes.

FIETS- EN WANDELZOEKTOCHTEN
(van mei tot en met september)
Ontdek Herentals, Noorderwijk en Morkhoven via enkele leuke fotozoektochten. Deze zijn verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor van mei tot en met september. Vind alle foto’s, beantwoord de schiftingsvraag en maak kans op een leuke prijs.

DE INNERLIJKE MENS VERSTERKEN
Na de inspanning volgt uiteraard de ontspanning. In het historische stadscentrum op en rond de Grote Markt vind je tal van horecagelegenheden om bij een hapje en drankje na te praten. Heb je meer tijd nodig om de Kempen in al haar glorie te ontdekken? Voor een meerdaags verblijf kan je terecht in één van de charmante B&B’s in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Ook de rustige camping in Noorderwijk ligt meteen aan fiets- en wandelroutes.

Dienst cultuur en toerisme
Grote Markt 35 - 2200 Herentals
+32 14 21 90 88
toerisme@herentals.be
www.herentals.be/toerisme