Herentals, historische hoofdstad van de Kempen in het groen

Herentals is de ideale uitvalsbasis voor een fietstocht door het groene hart van de Kempen. Stippel zelf je ideale tocht uit met het fietsknooppuntennetwerk Kempen, dat meer dan 2.000 km fietswegen verbindt. Je kan de fietsknooppuntenkaart Kempen aankopen in het toeristische infokantoor of je route gratis uitstippelen op www.fietsnet.be.

VIER MOLENROUTES
Voor wie graag een kant-en-klare route fietst, werkten Toerisme Provincie Antwerpen en Kempen vier Molenroutes uit. Ze starten allen bij fietsknooppunt 91 op de Grote Markt in Herentals. De routes zijn tussen 47 en 61 km lang en nemen je over rustige wegen mee langs tientallen magnifieke molens die de industrialisering overleefden. Omdat deze vier Molenroutes knooppunten volgen, kan je ze naar eigen wens inkorten of uitbreiden. Je vindt alle info en een handig plan op www.kempen.be/molenroute. Na de inspanning volgt uiteraard de ontspanning. Bij aankomst vind je in het historische stadscentrum op en rond de Grote Markt tal van horecagelegenheden om de innerlijke mens terug te versterken.

KANO EN KAJAK
Combineer je graag een fietstocht met wat extra inspanning? Start dan je dag met een kano- of kajaktocht op de Kleine Nete bij De Waterral, in het recent heraangelegde Spaanshofpark (www.dewaterral.be). Na 7 km kom je aan bij de watermolen in Grobbendonk. Je fiets wordt tegen een kleine vergoeding naar dit eindpunt gebracht. Tijdens de trip ontdek je de Kleine Nete in alle glorie met oevers vol fleurige bloemen en planten, en kruisen eenden en andere watervogels je pad.

Bij aankomst aan de watermolen kan je genieten van de omgeving bij je eigen picknick of meteen verder fietsen naar De Lentehei (bij knooppunt 19) voor een verse pizza, een zelfgebrouwen bier of een ander drankje. Deze kinderboerderij met groot terras ligt op de oever van de Kleine Nete en is een ware oase van rust voor groot en klein (www.herentals.be/kinderboerderij-lentehei). De Lentehei ligt op 3,5 km van het historische stadscentrum met heel wat horecagelegenheid.

Dienst cultuur en toerisme
Grote Markt 35 - 2200 Herentals
+32 14 21 90 88
toerisme@herentals.be
www.herentals.be/toerisme