Westerlo is niks voor jullie

Of toch? Zomerse dagen, dat is zin in fietsen. Snappen we helemaal. Je gaat dan ook absoluut houden van deze vijf Westelse tips.

KANT-EN-KLAAR
Misschien is het plezantste aan fietsen voor jou toch gewoon je hoofd leegmaken. Wel, met deze kant-en-klare fietslussen spring je zo op de fiets om Westerlo en Landschapspark de Merode te ontdekken. Je vindt de gratis folders van de Meroderoute, Molenroute, Keizer Karelroute, Sint-Dimpnaroute en Kastelen in de Netevalleiroute bij Toerisme Westerlo en online op www.toerismewesterlo.be.

ZOEKTOCHT
Loopt je innerlijke speurhond al dagen te kwispelen? Haast je naar Westerlo en leef je vijfendertig kilometer en tien vragen lang uit op de gratis fietszoektocht van Toerisme Westerlo. De fietsknooppunten wijzen je de weg.

FIETSEN OP KINDERMAAT
Op de fiets met je kroost, hoe begin je daar aan? Wij hebben de oplossing. Een fietsroute op kindermaat met alles erop en eraan. Denk: simpel je weg vinden via de knooppunten, niet te lang, de beste tips voor een picknick, ideale stops om even te ravotten,… Surf naar www.toerismewesterlo.be voor alle info over de route.

GRAVINNEKESPAD
Kinderen dromen wel eens van een luilekker leventje in een groot kasteel. Ons jong gravinneke vindt het vooral saai. Saai om thuis les te krijgen, saai om braaf te luisteren, saai zonder echte vrienden of vriendinnen … Op een dag klimt ze uit het raam en rent het bos in. Eindelijk op ontdekking. Slinger met je kids (3-10 jaar) achter haar aan. Over een bruggetje, langs een kronkelpaadje, door het kleurrijke belevingsbos. Genieten van het Gravinnekespad kan het hele jaar aan jeugdherberg Boswachtershuis.

HET SPOOR VAN DE NORBERTIJNEN
Het binnenplein van de abdij in Tongerlo ademt rust en stilte. Hou hier zeker even halt om vrij rond te wandelen en te proeven van de rijke geschiedenis. De witheren die er sinds 1130 wonen speelden een grote rol in de ontwikkeling van de streek. Nog altijd zijn hun pastorijen, molens, kapellen en boerderijen aanwezig.

Toerisme Westerlo
Sint-Lambertusstraat 4 - 2260 Westerlo
+32 14 54 54 28
info@toerismewesterlo.be
www.toerismewesterlo.be