Vier gezellige dorpen voor de prijs van één

De Kempen kent veel mooie en gezellige dorpen. In Lille krijg je met Gierle, Poederlee, Wechelderzande en dorp Lille er zelfs vier voor de prijs van één. Alle vier zijn ze de ideale uitvalsbasis voor een fietstochtje of een fikse boswandeling. Wanneer je moe maar voldaan je wandelschoenen losknoopt of je fiets parkeert, laden de bruisende cafés en restaurants je batterijen weer op.

Wie Lille zegt, zegt De Lilse Bergen. Maar de vier Lilse dorpen hebben veel meer te bieden dan dat. De gemeente ligt op de rand van de Kempense Heuvelrug. Eén vierde van het grondgebied is bossen en heide. Dankzij vier prachtige natuurgebieden zijn de vele fi ets-, ruiter-, en wandelpaden terecht erg populair bij sportievelingen.

Op toer met de boer
Samen met de lokale boeren werkt de gemeente aan een educatieve fietstocht voor kinderen. Deze loopt door de weilanden van de Lilse dorpen en passeert verschillende landbouwbedrijven. Illustratrice Liesbet Slegers tekende de infoborden die de kinderen alles vertellen over thema’s als verkeersveiligheid, zwerfvuil, de korte keten en het belang van bijen. Langs de route passeer je rustpunten met een picknicktafel en speelelementen gelinkt aan deze thema’s. Als alles goed gaat, kan je vanaf deze zomer van de fietstocht genieten.

Kom graan malen in de windmolen
In Gierle kan je, met of zonder gids, de beschermde dorpskern ontdekken. De oude jeneverstokerij, de Kempense schuur, het oude stamcafé van Louis Neefs … ogen te kort. Fiets of wandel daarna zeker door naar de prachtig gerenoveerde windmolen ‘In Stormen Sterk’. Elke laatste zondag van de maand malen de molenaars er graan.

Adem geschiedenis rond Kasteel Hof d'Intere
Kunstzinnige zielen zoals schilders en dichters vonden in de 19e eeuw inspiratie op en rond het Kasteel Hof d’Intere in Wechelderzande. Wandel door de kunstenaarskolonie en de prachtig vernieuwde tuin van het kasteel en kom er alles over te weten. Hier kunnen kinderen zich ook amuseren in het nieuwe avontuurlijke speelterrein.

Bolleke pijl
Wie graag wandelt en op een leuke manier mooie plekjes in Gierle, Lille, Poederlee of Wechelderzande wil verkennen, kan één van de bolleke pijl-wandelingen uitproberen. Met bolleke pijl maak je een tocht aan de hand van een lijst met pictogrammen. De gemeente heeft in elk van haar vier dorpen een wandeling uitgestippeld.

Toerisme Lille
Rechtestraat 44 - 2275 Lille
014 88 20 10
toerisme@lille.be
www.lille.be/toerisme

Aetec