Fietsen met smaak in Kasterlee

‘Fietsen met smaak’ is al enkele jaren een vast begrip in Kasterlee. Dit jaar gaat de route zowel door Kasterlee als door de buurgemeente Oud-Turnhout. Dankzij deze formule kan je sportief en culinair genieten van al het moois dat de Kempen te bieden heeft.

De fietsroute is maximum 60 km lang. Niet zo ver voor een geoefende fietser en de lus inkorten is zeker mogelijk. Je fietst langs het fietsnetwerk ‘Kempen’. Je bepaalt zelf aan welk knooppunt je start en in welke richting je de route fietst. Of je start aan één van de deelnemende horecazaken.

Tijdens het fietsen kom je langs rustige landelijke wegen en je geniet onderweg van prachtige verzichten. Je ontdekt niet alleen het land van de Slapende Reus met prachtige zandduinen, heide en holle wegen, maar ook het jeugdcentrum de Hoge Rielen. Stop zeker even aan het natuurreservaat De Tikkebroeken met het karakteristiek Kempens laagveen. 

Even uitrusten kan aan het water van de Kleine Nete, waar je via een pittoresk bruggetje overfietst. Onderweg schuif je de benen onder tafel in één van de vijf eetgelegenheden voor een voor-, hoofd- en nagerecht.

Praktisch:

  • De periode loopt alle dagen tot 30 september 2020. Zie sluitingsdagen horeca op het deelnemingsformulier.
  • Vertrekken aan een knooppunt of een deelnemende eetgelegenheid naar keuze.
  • Kostprijs is 35 EUR p.p. voor een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. De gerechten zijn vermeld op de website. Dranken zijn niet inbegrepen en reken je ter plaatse af. Het is niet mogelijk à la carte te eten. Voor kinderen die het menu liever niet wensen, bestel en betaal je ter plaatse.
  • Het is steeds verplicht om minstens drie dagen op voorhand te reserveren. 
  • Geef bij je reservatie door welke brasserie je kiest.

Info en reservatie: Toerisme Kasterlee, Markt 42, 2460 Kasterlee, Tel. +32 14 84 85 19, toerisme@kasterlee.bewww.visitkasterlee.be of Toerisme Oud-Turnhout