Fietsen in Kasterlee: langs wijngaarden en pluktuinen

Dat Kasterlee vruchtbare grond heeft, wisten we al van de reuzepompoenen die hier elk jaar gekweekt worden. Maar wist je ook dat de grond van onze gemeente zich uitstekend leent voor het verbouwen van druiven?

Drie Kastelse wijnboeren werken op een duurzame en natuurlijke manier, en vol passie, aan heerlijke lokale wijnen. Ontdek dit alles tijdens je fietstocht over de Kempense Heuvelrug en door de vallei van de Kleine Nete. Naast wijndomeinen en prachtige verzichten kom je ook langs twee pluktuinen waar je zelf je eigen boeketje bloemen plukt. Hoe mooi is dat. Wil je thuis nog heerlijk nagenieten? Doe jezelf dan een plezier met een flesje wijn en een vers geplukt ruikertje bloemen van Wijndomein De Zwaluw, Wijndomein Eersselshof, Wijngaard Netevallei, Pluktuin Den Hof van Isschot of Pluktuin ‘t Braam.

Zin om nog meer Kasterlee te verkennen? Dat kan. Kies één van onze uitgestippelde themaroutes. Je kan heerlijke ambachtelijke ijsjes proeven tijdens een tochtje langs uitgestrekte velden, de bosrijke Kempense Heuvelrug en de Netevallei. Of je ontdekt vanuit Kasterlee de prachtige Kempen en kiest voor de Prinsenroute of de Molenroute. Door de diversiteit in het landschap trap je steeds in een ander decor. Altijd weer genieten.

Liever genieten van een culinaire tocht? ‘Fietsen met Smaak’ combineert een mooie fietstocht met drie smakelijke haltes. Reserveer de tocht bij Toerisme Kasterlee van mei tot eind september. Veel plezier.

Toerisme Kasterlee
Markt 42 - 2460 Kasterlee
+32 14 84 85 19
toerisme@kasterlee.be
www.visitkasterlee.be