Fietsen in Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau

In Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau is het zalig fietsen. Dit ware fietswalhalla staat borg voor eindeloze vergezichten, oorverdovende stiltes en adembenemende natuur.

In het gebied tussen de rivieren de Mark en het Merkske slingeren de fietsroutes door een groen decor te midden van akkers en weilanden. Je fietst langs de boorden de Mark, je doorkruist de uitgestrekte dreven van Wortel- en Merksplas Kolonie en je steekt meermaals en ongemerkt de Nederlandse grens over.

Kabbelend water, verkoelende bossen en weidse velden wisselen elkaar af in een authentiek Kempens decor. Stap af om de verschillende smaakmakers te verkennen. Houd halt bij de uitnodigende terrassen, trakteer jezelf op overheerlijk hoeve-ijs en laat je een pittig streekbier voorschotelen. Uitrusten in het bruisende stadscentrum of alleen in gedachten verzonken op een bankje in het bos? Alles kan. Kom genieten van de rust, van de schoonheid en van elkaar.

De gratis fietsbrochure ‘Fietsen in het Land van Mark & Merkske’ biedt je drie flinke fietslussen waarmee je de hele streek verkent. De afstanden variëren tussen 23 en 61 km, goed voor een korte, gezinsvriendelijke route of een lange ontdekkingstocht.

Praktisch
Je vindt de gratis fietsbrochure bij Toerisme Hoogstraten, Toerisme Merksplas en Toerisme Baarle. Of je downloadt ze op www.landvanmarkenmerkske.com.

Win een streekbierenpakket
De bieren uit Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau smaken net zo verrassend als hun namen doen vermoeden. Zin in een Zeezuiper, een Zwarte Marjan, een Sans Pardon of een Tripel Katrien? Dat kan uiteraard op één van de vele terrassen die je op de routes tegenkomt, maar je krijgt hier ook de kans om er thuis nog van te genieten. Hoe? Heel eenvoudig: stuur een e-mail naar toerisme@hoogstraten.be met jouw naam, adres en telefoonnummer en zet in het onderwerp van het bericht: Dat smaakt naar meer! Het lot maakt op de eerste dag van de zomervakantie (1 juli) de winnaars bekend. Gezondheid!

Toerisme Hoogstraten
Vrijheid 149 – 2320 Hoogstraten
03 340 19 55
toerisme@hoogstraten.be

Aetec