Fietsen in en rond Ravels

NEEM DE VELEAU DOOR DE VALLEI VAN DE AA
Kies je voor de ‘Veleau Vallei van de Aa’, dan zal je merken hoe water zich rond landbouwgebieden kan verzamelen zonder dat het regenwater nog langer een bedreiging hoeft te vormen voor landbouwers of bewoners. Je volgt de Aa vanaf de bron tot over de grens met Nederland. Wat verder passeer je onder andere de mooie Flaesheide, een uitgestrekt natuurgebied waar de vogelliefhebber best zijn verrekijker bij de hand houdt.

Lengte: 41km
Start (met parking) aan Sint-Michielskerk (gelegen tussen knooppunt 42 en 52)
Torenstraat – 2381 Ravels (Weelde)

SMOKKELAARSROUTE
In Ravels en Baarle ontdek je niet alleen rustgevende landschappen en veel groen. Het rijke smokkelverleden is er springlevend. Laat je onderweg meenemen naar de spannendste verhalen van vroeger en nu. Scan het informatiebordje bij elke klomp en Elena en Adriaan vertellen je een boeiend stukje geschiedenis, soms hilarisch, soms dramatisch. Over de ‘klak’ van Schorre Frans, de Dodendraad tijdens de Eerste Wereldoorlog of de legendarische boteroorlog.

Lengte: 33 of 45 km
Start (met parking): Kioskplein - Mierdsedijk, 2382 Ravels (Poppel)

ZOMER-FOTOZOEKTOCHTEN
Elke zomer kan je deelnemen aan de zomer-fotozoektochten in onze gemeente. Deze worden georganiseerd door het VVV Toerisme Ravels en zijn daar ook te verkrijgen. Deelnemen kan vanaf 30 juni tot en met 30 september. Download de zoektochten op onze website of neem ze mee in de foyer van GC De Wouwer (aan ingang bib en VVV Toerisme Ravels). Er valt zelfs iets te winnen, dus veel succes.

Tip: fietsen (of wandelen) doe je best niet op een lege maag en met tussenstops. Met je ‘Kempisch Leuk en Lekker’-boekje, te verkrijgen op het VVV Toerisme Ravels, wordt dat gegarandeerd een succes. Check hiervoor ook onze website.

Toerisme Ravels
Kloosterstraat 4 - 2380 Ravels
+32 14 65 21 55
info@toerismeravels.be
www.toerismeravels.be