Eindeloos fietsplezier in de Grensvallei

Sinds kort vormen Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Hoogstraten en Merksplas samen de Grensvallei, een gastvrije regio waar je op een unieke manier de grenzen van België en Nederland voelt. In het uitzonderlijke grensgebied tussen de Antwerpse Kempen en Nederland vervagen grenzen en vloeien steden over in ongerepte natuur. Je kunt er als fietser onbegrensd, bewust onthaasten dankzij eindeloze vergezichten, verrassende cultuur en prachtige natuur. Ontdek welke fietsroutes je niet mag missen in de valleien van de Mark & het Merkske.

7 BIJZONDERE GRENSGEVALLEN 
In de Grensvallei kun je onbegrensd komen fietsen. Met ‘7 bijzondere grensgevallen’ trek je er enkele dagen op uit aan de hand van thematische fietslussen. Vanuit elke gemeente vertrekt er wel een route die je meeneemt naar verschillende trekpleisters van de grensgemeenten. Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau zijn dan ook de perfecte uitvalsbasis om bewust te genieten en je te laten verrassen door de culinaire, culturele en historische hotspots. Pauzeer op een uitnodigend terrasje, flirt al fietsend met de Belgisch-Nederlandse grens, ontdek Unesco Werelderfgoed en kom tot rust in de prachtige bossen en dreven.

CULINAIRE FIETSROUTE
Ook fietsers met een voorliefde voor lekker eten worden op hun wenken bediend in de Grensvallei. Twee culinaire fietsroutes gidsen je langs de lekkerste adresjes. De eerste route vertrekt in enclavegemeente Baarle-Hertog-Nassau, de tweede in Hoogstraten. Via knooppunten fiets je letterlijk van het ene gerecht naar het andere, telkens in een andere zaak op de fietsroute. Onderweg passeer je bovendien langs magnifieke landschappen. Grenzeloos genieten dus.

Smeer je fietsbenen maar in en kom onbegrensd, bewust onthaasten in de Grensvallei.  Benieuwd naar nóg meer fietsplezier in de Grensvallei? www.grensvallei.be

VisitHoogstraten
www.visithoogstraten.be
Toerisme Merksplas
www.toerismemerksplas.be
Visit Baarle
www.visitbaarle.com