Een dag vol spanning, inspanning en ontspanning in Herentals

De wereld vanop het water
Vanop het water krijg je een ander beeld van de wereld. Je hebt meer oog voor detail. In Herentals kan je dit zelf ervaren, alleen of met het hele gezin. Vertrek vanuit de historische hoofdstad van de Kempen voor een leuke dag in’t groen.

De dag begint aan De Hut/De Waterral (www.dewaterral.be en www.dewaterral.be/de-hut) waar je met een kano, kajak of vlot Grobbendonk bereikt. Tijdens de trip ervaar je de prachtige natuur rondom de Kleine Nete. Eenden en watervogels kruisen je pad en op de oevers krioelt het van fleurige bloemen en planten. Aan de watermolen van Grobbendonk eindigt de tocht over het water. Je hebt dan ongeveer zeven kilometer of een kleine twee uur gevaren. Je geraakt op verschillende manieren terug in Herentals: de shuttledienst van de Waterral, het openbaar vervoer of op eigen kracht. Of laat je oppikken door familie of vrienden die aan de kade hebben gewacht.

Na deze sportieve inspanning verstevig je best de innerlijke mens. Geniet van een hartige picknick, die je op voorhand bij de Waterral reserveert. Of breng zelf wat lekkers mee. Je zet je aan de gezellige tafels en banken aan het water in het vernieuwde Spaanshofpark.

Na deze inspannende activiteit heb je twee keuzes om de namiddag door te brengen. Ofwel wandel je ongeveer anderhalve kilometer naar de zwembaden van het Netepark (www.herentals.be/netepark) voor meer recreatieve waterpret. Buiten de overdekte en openluchtzwembaden met bijhorende ligweide kan je tijdens de vakantiemaanden ook genieten van minigolf, trampolinespringen, het BMX-parcours en de avontuurlijke speeltuin. Ofwel wandel je naar het centrum en ga je op stap met Stek en Stip voor een spannende kinderzoektocht.

Met Stek en Stip op stap
Ga je mee op stap met Stek en Stip? Tijdens deze zoektocht, voor kinderen van zes tot tien jaar, loop je langs groene en leuke speelplekken in het centrum van Herentals. Door vragen op te lossen en opdrachten uit te voeren, kom je meer te weten over onze stad en over de natuur. Leuk om met je gezin of bubbel te doen. Op het einde wacht je een lekkere verrassing. Vertrekplaats: Dienst cultuur en toerisme Herentals, Grote Markt 35. De brochure kost 3 euro.

Dienst cultuur en toerisme
Grote Markt 35 – 2200 Herentals
014 21 90 88
toerisme@herentals.be
www.herentals.be/dienst-toerisme

Aetec