De vele gezichten van Dessel

Sas4-Toren
Onze mooie Sas4-Toren werd in 2007 gebouwd op het enige punt in Europa waar drie kanalen elkaar kruisen. Jaarlijks beklimmen gemiddeld 40.000 mensen de 216 treden. Vanop 37 m hoogte is het genieten van het prachtige uitzicht over onze blauwgroene regio. De Sas4-Toren is 24/7 gratis toegankelijk. Toegegeven, het is even puffen en hijgen naar de top maar het panorama is te mooi om te laten liggen. In het bezoekerscentrum krijg je uitleg over het belang van het kanalennet en de ontginning van het kwartszand. Onze torenwachter zal je graag verder helpen. Aan de voet van de Sas4-Toren kan je bovendien gezellig picknicken en is er voor de kinderen een bijzondere speeltuin gebouwd, verwijzend naar het erfgoed en de omgeving die Dessel uniek maken. Volop spelen maar!
Adres: Nieuwedijk 72Z

Pagadderpad
Kinderen tussen 3 en 10 jaar voelen zich de koning te rijk op het Pagadderpad, Deze bewegingsroute belooft avontuurlijke bosopdrachten voor het hele gezin. Lopen over water, dieren zoeken, rennen als een konijn, denappelschieten, balanceren,... Volg gewoon het pagaddermeisje. Bij mooi weer is een handdoek geen overbodige luxe want het pagaddermeisje loodst je zelfs doorheen het water. Onderweg kom je haar levensgroot tegen. Tijd voor een selfie … en misschien een mooie prijs?
Vertrek: Sas4-Toren
Afstand: 2,5 km

Rustig en mooi wandelen/fietsen in groene natuur en langs het water
Je geniet van tientallen kilometers wandelplezier via het wandelnetwerk Kempense Meren in Dessel en omgeving. Het fietsknooppuntennetwerk serveert je een waaier aan mogelijkheden. Het netwerk maakt gebruik van de allermooiste trajecten in de omstreken.
www.wandelknooppunt.be
www.fietsnet.be

Op pad met Sergeant Gilbert
Aan de hand van een educatieve brochure en leuke opdrachten leren kinderen meer over het dagelijkse leven als soldaat in oorlogstijd. Samen met lokale erfgoedverenigingen werd een deel van de loopgraven gereconstrueerd en zijn op diverse locaties infopanelen aangebracht. In de bezoekersruimte van de Sas4-Toren staat een vitrinekast met authentieke objecten, die een rode draad vormen doorheen de wandeling.
Vertrek: Sas4-Toren Afstand: 2,6 km

Bourgondisch genieten
Van authentiek schipperscafé tot culinair dineren. In Dessel heb je tal van mogelijkheden om tijdens je wandeling of fietstocht neer te strijken voor een hapje en een drankje.

Dienst Toerisme
Hannekestraat 1 – 2480 Dessel
014 38 99 32
toerisme@dessel.be
www.dessel.be/toerisme

Aetec