De Kolonie

Deze tocht wordt omschreven als een waterfietstocht. Verwacht je aan een fietstocht langs drie kanalen over goed aangelegde fietspaden. Je passeert mooie landschappen en landwegen, diverse jachthaventjes en bruggen, biologische hoevewinkel De Dobbelhoeve en Campus Kristus Koning.

Let op: door werkzaamheden zijn er twee punten waar extra aandacht aan de orde is. 

  • Van knooppunt 24 naar 58: de weg is er afgesloten en knooppunt 58 is niet aangegeven. Je moet daar over het kanaal via een grote brug en neemt vlak achter de brug de trap (met fietsgeul). Boven gekomen ga je direct links en ben je op weg naar knooppunt 58.
  • Tussen 58 en 19: Vanaf het Marktplein in Wijnegem zijn er werken bezig in de Eikenlaan. De weg is open gebroken, maar de voet- en fietspaden zijn er nog (weliswaar hier en daar versmald). In die open gebroken straat neem je de eerste weg links, dat is de Wommelgemsesteenweg, en ben je weer op weg naar knooppunt 19. 
  • Sluisvijfbaan 11, Brecht
  • 03 636 08 33
  • Open vanaf 11u, do gesloten
  • www.dekolonie.be
  • Bekijk onze Facebook pagina voor meer informatie
  • Lengte van de fietsroute: 44.3km

Deze fietsroute downloaden

Vul hierna je naam en e-mailadres in en je ontvangt deze fietsroute gratis in je mailbox.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in

Ervaringen met deze fietsroute

Er zijn 10 reviews.

Ria op 19 juli 2023
Woensdag 19 juli Mooie fietstocht gereden Mooie zaak en zeer vriendelijke bediening. En super weer
Joannes op 07 juli 2023
Op vrijdag 7 juli met heet weer deze route gefietst. De eerste 20 km waren echt niet aangenaam, van de ene wegenwerken in de andere, omleggingen en druk verkeer waardoor het zelfs soms gevaarlijk was om op de te zoeken foto’s en vragen te letten. Nadien werd het rustiger, mooier en aangenamer alhoewel er heel wat wegen toch wel in slechte staat verkeren. Foto’s en vragen hebben we allemaal gevonden en over de start/aankomstplaats “De Kolonie” alleen maar goeie commentaar, lekker gegeten en gedronken, netjes geserveerd en héél vriendelijk bediend door het personeel. Wij geven vandaag drie sterren !
Willy VAN GESTEL op 09 juni 2023
Deze route was iets minder aangenaam door de vele werken onderweg maar al bij al en mede door het schitterende weer hebben wij er toch nog van kunnen genieten. Achteraf een kleinigheidje gegeten bij het vertrekpunt waar het ook aangenaam vertoeven is.
Lutgarde Hofkens op 07 juni 2023
Ee hele mooie fietsroute , nadien zeer lekker gegeten in de Kolonie goede bediening en vriendelijke uitbaters bij de werken stond de omleiding zeer goed aangegeven en de zon hadden we mee ... het was Top !!
Greet Geysen op 07 juni 2023
Onze eerste fietsroute van dit jaar! Het was zalig fietsweer en zo'n mooie route, water, bos, bebouwde kom, bruggen, heel afwisselend! De werken onderweg waren geen probleem, je kon er overal door en goed aan gegeven. Na de route heerlijk gegeten in De Kolonie, top!! Hop naar de volgende!
Reactie van Lekkertrappen
Super Greet. Inderdaad, op naar de volgende! Veel plezier.
Rita crobeck 20 mei 2023 op 20 mei 2023
Vandaaag de vierde route deze week,Eerste deel inderdaad veel werken onderweg,staat goed aangegeven wat omleiding betreft ,tweede deel heel mooie route.
Reactie van Lekkertrappen
Wow, goed bezig Rita! Bedankt voor de review.
Ilse Luyckx op 09 april 2023
Mooie fietsroute. Maar idd veel werken onderweg. Bij den inslag een lekker terrasje gedaan. En bij brasserie de kolonie lekker gegeten. Het was een geslaagde dag.
Reactie van Lekkertrappen
Dat is heel leuk om te horen Ilse. Bedankt voor je review!
Annemie op 05 april 2023
De eerste route van dit jaar, van thuis uit vertrokken, dus iets meer kilometertjes gedaan. Veel water en bruggen. Onderweg veel wegenwerken, maar je kan overal wel door. Vooral het tweede deel is aangenaam om te fietsen. Hop ... naar de volgende ...
Reactie van Lekkertrappen
Goed bezig Annemie. Op naar de volgende!
Piet op 05 april 2023
De foto’s op de web versie staan in een andere volgorde dan op de afhaal kaart wat een ander restaurant geeft voor het puzzel woord
Reactie van Lekkertrappen
De foto's die bij het profiel op de Lekkertrappen website staan, zijn louter ter info Piet. Zo weet je al naar welke foto's je op zoek moet. Maar om de volgorde en dus uitkomst te bepalen, kijk je enkel naar het routeformulier (digitaal of fysiek).
Piet op 02 april 2023
Let op !!! Knooppunt 24 naar 58 niet bereikbaar door werken tot vermoedelijk einde mei Je kan wel.de brug op en over. Het is werkelijk een waterfietstocht : water L en R maar ook op veel plaatsen op het wegdek. Let ook op voor aanduiding 22 ! Over de brug plaatje 21-22 NIET volgen wel 22 Rechts !
Reactie van Lekkertrappen
Bedankt voor de info Piet, dit kan de andere fietsers zeker helpen.
Een ervaring insturen

Heeft u foto's gemaakt tijdens het volgen van deze route en wilt u deze met ons delen? Upload dan uw foto's hier. U kunt maximaal 5 foto's van 10MB uploaden.