De Kolonie

Dit is een groene parkroute, afgewisseld met residentiële wegen. Geef je ogen onderweg de kost met de volgende bezienswaardigheden: Groene gordel van parken, AntiTankGracht, De Mick (+kinderboerderij), Inslag, Gemeentepark Brasschaat, Peerdsbos (+Melkerij), Fort Merksem (+Volkstuintjes), Runcvoortpark, Bouckenborgpark, Cogelspark, Gemeentepark Schoten, Het Wijtschot, Chateau Belvédère, Kasteel ’s Gravenwezel, Caeters kasteel, La Garenne, Rinkven Golf, Brechtse Heide. De Kolonie is gelegen langs het Kanaal Schoten Dessel en dicht bij de jachthaven St.Job in’t Goor.

  • Impact corona: De Kolonie is geopend.
  • Sluisvijfbaan 11, Brecht
  • 03 636 08 33
  • Ma tem za open vanaf 11u, zo vanaf 9u, sept: ma gesloten
  • www.dekolonie.be
  • Lengte van de fietsroute: 40,5km

Bij dit vertrekpunt kan je terecht met je Lekkerstappen of Lekkertrappen K-doos. De waarde van je K-doos staat vermeld op de cadeaubon.

Deze fietsroute downloaden

Vul hierna je naam en e-mailadres in en je ontvangt deze fietsroute gratis in je mailbox.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in

Ervaringen met deze fietsroute

Er zijn 7 reviews.

Renders Josee op 22 juli 2021
Een hele mooie fietsroute, heel afwisselend
Fons op 19 juli 2021
Verrassend mooie fietsroute in bosrijke omgeving, onderweg mooie gelegenheden voor de dorst te lessen en als afsluiter in de kolonie lekker gegeten.
Carl op 12 juli 2021
Een onverwachte meevaller. Dat de kolonie een voortreffelijke taverne is wisten we al, maar dat de fietsroute zo mee viel, was onverwacht. Op de kaart zagen we wel dat de route door veel bossen en parken liep, maar we vreesden voor de passages door Brasschaat, Merksem en Schoten. Toch het parcours langs en door deze gemeenten was goed. Het gaf de gelegenheid om links of rechts de dorst te lessen. Ook bij warm weer een aanrader, gezien de route hoofdzakelijk door bossen en dreven loopt.
Karel Breugelmans op 24 juni 2021
Mooie afwisselende fietsroute.
Maria Peeters op 06 juni 2021
Prachtige en afwisselende route; ook bij zeer warm weer goed te doen, grote stukken door bossen en parken lopen met een mooi "bladerdak" . Wel aandacht voor de knooppunten want er moeten drukke grote banen overgestoken worden; soms beetje verwarring door pijltjes..
Van Wolputte Wim op 02 mei 2021
Hele mooie route zeker een aanrader met prachtige gebouwen , wijken , huizen , veel afwisseling
Hofkens Lutgarde op 21 april 2021
Hele mooie fietsroute !
Een ervaring insturen

Heeft u foto's gemaakt tijdens het volgen van deze route en wilt u deze met ons delen? Upload dan uw foto's hier. U kunt maximaal 5 foto's van 10MB uploaden.

Aetec