De Bosrand

Verwacht je aan een afwisselende fietstocht door bos en velden. Onderweg passeer je de Abdij van Averbode, de Demervallei en Scherpenheuvel. Vlakbij het vertrekpunt bevindt zich Bosmuseum Gerhagen en de VVV-Kijktoren.

  • Zavelberg 12/A, Tessenderlo
  • 013 55 13 39
  • Open vanaf 10u, do gesloten
  • www.debosrand.be
  • Lengte van de fietsroute: 43.4km / 47.4km

Deze fietsroute downloaden

Vul hierna je naam en e-mailadres in en je ontvangt deze fietsroute gratis in je mailbox.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul je e-mailadres in

Ervaringen met deze fietsroute

Er zijn 20 reviews.

Ria op 21 september 2023
19 september mooie fietstocht gereden Vriendelijke bediening
Carl op 04 september 2023
Zonder meer mooi !
Leo op 29 augustus 2023 op 29 augustus 2023
Mooie route via Scherpenheuvel .Bosrand vriendelijke bediening een aanrader top.
De Peuter wiske op 09 augustus 2023
Zeer mooie route veel afwisseling vriendelijke bediening lekker zelfgemaakt stoofvlees met frietjes gegeten ga we nog wel eens bezoeken prima
monique huybrechts op 24 juli 2023
Gisteren veel wind en regen voorspeld toch het kon ons niet deren om deze mooie fietstocht te doen. Hij was mooi ,pittig en droog . Den EDDY maakt mooie tochten maar droge. Die heeft zeker nooit dorst tijdens het fietsen.
Reactie van Lekkertrappen
Fijn dat jullie genoten hebben Monique. We zullen de feedback ook aan Eddy bezorgen ;-) Nog veel fietsplezier.
Heylen chris op 15 juli 2023
15 juli de lange fietsroute van de bosrand gefietst. 1 van de mooiste toeren die we tot nu toe gefietst hebben. Door bossen,velden en het mooie stadje Aarschot. En daarna lekker gegeten op het terras van De Bosrand. Een absolute aanrader
Vervoort op 11 juli 2023
11 juli Prachtige fietstocht idd wel pittig korte route genomen vanwege de warmte toch veel schaduw gehad fijn vertrekpunt met vriendelijke bediening om te onthouden
Eric op 10 juli 2023
Mooie fietstocht gedaan via goed bruikbare fietswegen. Zeker een aanrader + leuke mensen leren kennen. Afgesloten met een hapje en een drankje! Top!
Eric op 01 juli 2023
Zeer mooie fietsroute en de vertrekplaats is een aanrader, zeer vriendelijke mensen en lekker gegeten. We hadden voor de langste route gekozen en die extra lus naar Aarschot is zeker de moeite waard.
Christine op 16 juni 2023
Hele mooie tocht ,met momenten pittig , maar we stonden voor een gesloten deur vrij 16 juni ,Had het nog speciaal gecheckt. En het stond niet op pagina. Chance dat ik het thuis nog afgedrukt heb ´maar nu zullen we nog wel is terug moeten voor onze stempel en code
Reactie van Lekkertrappen
We hebben het even gecheckt bij De Bosrand. Ze waren vorige vrijdag inderdaad uitzonderlijk gesloten owv een personeelstekort. Onze excuses voor het ongemak. Ze hebben nog enkele vrijdagen doorgegeven en die staan nu wel netjes vermeld hier op de Lekkertrappen website.
Van den Broeck op 08 juni 2023
Het was een zeer mooie fietstocht. We hebben de lange versie gedaan en in Aarschot bij die erg steile klim is het mis gegaan. Toen ik halverwege was, kwam er van tegengestelde richting een hele zware camion naar beneden, die even breed was als het straatje. Afstappen en mezelf en fiets op het voetpad gezet dat ook amper een halve meter breed is. Zeer gevaarlijke situatie!!!
Reactie van Lekkertrappen
Oei, dat is vervelend... Goed om te lezen dat jullie toch genoten hebben van de route!
horemans Stefan op 03 juni 2023
Mooie tocht, met veel afwisseling, Lekker geluncht bij het vertrek punt. Vriendelijke uitbaters. Mooi verzorgt en gezellig terras. Daar komen we zeker nog eens terug.
Marijke Cornelis op 31 mei 2023
Pittige maar prachtige fietsroute. De foto's zeggen genoeg.
Bart en Marjan op 24 mei 2023
Wat een prachtige fietsroute! Echt even bosbaden, fijn om te ervaren dat dat in België nog kan. De route was afwisselend en op sommige momenten best pittig, wat eentoniger vlak voor en na Scherpenheuvel maar een bezoekje aan de basiliek maakte dat wel goed. Zeker voor herhaling vatbaar.
Bloemen Erwin op 06 mei 2023
mooie en gevarieerde route met stevig klimwerk in Aarschot en enkele klimmetjes in Scherpenheuvel. daarna weer zeer lekker gegeten in de Bosrand. zeer vriendelijke uitbaters.
patrick op 16 april 2023
Zeer mooie afwisselende route (50km) met mooie landschappen, staat in de top 3 van al de jaren dat we meedoen en dit zijn er vele. We hebben zelfs een foto en vraag gemist dat het zo mooi was om te kijken. Lekker gegeten in de zaak, topdag i
Reactie van Lekkertrappen
Wow, super leuk om te horen Patrick. Dankjewel voor de mooie woorden. Op naar de volgende!
joris Van den Broek op 13 april 2023
Dinsdag 11 april deze fietstocht gedaan. Wij doen al jaren de onderox fiets en wandelroutes en deze route staat voor ons in de top 3 aller tijden. Prachtige route met afwisselend natuur en dorpjes. Achteraf nog genoten van een drankje in de bosrand. Dikke duim voor de routeplanner 👍😃
Reactie van Lekkertrappen
Wat een compliment Joris! Bedankt voor je review en nog veel fietsplezier gewenst dit seizoen!
Carina Blockx op 10 april 2023
Mooie fietsroute, vriendelijke bediening en goed ontbijt.Ik denk dat er een fout is in de letters bij de foto’s want het vierletterwoord is vreemd
Reactie van Lekkertrappen
Top top top. Er loopt inderdaad wat mis met de foto's Carina, we gaan op het formulier de eerste en de derde foto omwisselen. Dan bekom je wel het juiste antwoord.
Dirk op 09 april 2023
Mooie toer langs landelijke wegen, met opvallend weinig tot geen gemotoriseerde voertuigen. Lange toer bevatten wel enkele stevige beklimmingen. Gezellige markt van Aarschot en een leuk bezoekje te Scherpenheuvel.
Reactie van Lekkertrappen
Dat lezen we graag Dirk. Bedankt voor je review!
Marleen Van Vlerken op 09 april 2023
Het was weer een zeer mooie route wel eentje met pittige kuitenbijters zeker als je de lange route doet . wel de moeite waard . We hebben alle foto's gevonden en vragen beantwoord en toch klopt de uitkomst niet ? Het is een woord dat niet bestaat . Ik denk dat de letter bij de laatste foto niet klopt. Kan je het eens nakijken .
Reactie van Lekkertrappen
Bedankt voor de review Marleen, leuk om te horen dat je genoten hebt. Wat betreft de letter van de laatste foto, die klopt inderdaad niet. We gaan op het formulier de eerste en de derde foto omwisselen. Dan bekom je wel het juiste antwoord!
Een ervaring insturen

Heeft u foto's gemaakt tijdens het volgen van deze route en wilt u deze met ons delen? Upload dan uw foto's hier. U kunt maximaal 5 foto's van 10MB uploaden.